m

Smoothie Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate tellus justo, at vehicula tortor facilisis sit amet. Aliquam a tortor ac mauris auctor.

m
BySasja

Dadelballetjes met kokos en noten

Een handige snack to go of voor ‘gewoon’ even tussendoor. Weer makkelijk te maken en rijk aan magnesium door het gebruik van rauwe cacaopoeder. Lekker zoet ook door de dadels, vol vezels door de toevoeging van havermout en lijnzaad en daarmee een volwaardige snack. Is dit wat voor jou?

Ingrediënten (voor zo’n 15 balletjes): 

  • 150 gram dadels (zonder pit)
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder* (let op: zorg ervoor dat je variant ongezoet is, zondere andere toevoegingen dus. Enkel cacaopoeder).  
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel honing
  • 75 ml water
  • Toppings naar keuze, zoals kokosrasp, stukjes walnoot, sesamzaadjes etc.

Zet alle ingrediënten alvast klaar voordat je begint, je handen zijn bij het draaien van de balletjes straks lekker plakkerig. Met name de toppings wil je dan al klaar hebben liggen.

Wist je dat?

Rauwe cacao is een bron van magnesium (53 mg per 10 gram). In dit recept gebruik je in totaal zo’n 30 gram. Magnesium is belangrijk voor onze hersenen (speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels), onze stofwisseling en ons immuunsysteem. Daarnaast is magnesium een mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van bot en zorgt voor een goede werking van de spieren.

Aan de slag!

1.Maal in een stevige blender of keukenmachine de dadels, samen met een scheutje water, de honing en de helft van de havermout. Na een halve minuut voeg je de overige ingrediënten toe. Let op: de toppings uiteraard niet. Daar kun je straks lekker mee variëren.

Een plakkerige massa is je resultaat! Toegegeven, het ziet er zo nog niet heel smakelijk uit. Het ruikt al wel erg lekker. Tijd om balletjes te rollen.

2.Nu is het tijd om de balletjes te draaien. Wanneer je je handen een klein beetje nat maakt, lukt het wat makkelijker. Leg de balletjes apart.

3.Tijd voor de toppings! Rol de balletjes erdoor en leg zeg apart. Even in de koelkast en ze zijn ready to eat!

Dadelballetjes met kokosrasp.

Voor welke toppings ga jij?

Eet smakelijk,

Liefs,

BySasja