m

Smoothie Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate tellus justo, at vehicula tortor facilisis sit amet. Aliquam a tortor ac mauris auctor.

m
BySasja

Tonijnburgers

Het eten van vis is goed voor hart- en bloedvaten. Het advies is dan ook om 1 x per week vette vis te eten. Nou, waar wacht je nog op? Deze burgers, gemaakt van tonijn, dragen daar namelijk heel goed aan bij. En uiteraard is het ook nog eens lekker. Oh, en had ik al gezegd dat het heel makkelijk te maken is? Deze ingrediënten heb je vast wel standaard in huis liggen, niks ingewikkelds dus. Gewoon maken deze verrassend lekkere burgers.

Lekker als lunch, of als diner met een broodje en salade ‘on the side’.

Ingrediënten (voor 2 burgers, voor 1 persoon):

  • 1 blikje tonijn (op waterbasis)
  • Peper, zout en knoflookpoeder
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 20 gram havermout
  • 1 ei
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Laat het blikje tonijn eerst goed uitlekken. Mix vervolgens alle ingrediënten in een kom en kneed er vervolgens burgers van. Bak met wat olie in de pan en klaar zijn je burgers. Lekker op een broodje en bijvoorbeeld zelfgemaakte tzatziki. Serveer met een lekkere salade!

 

Tip: Serveer dit samen met een kleine salade van sla, wat tomaatjes, paprika en een eetlepel hüttenkäse. De burgers kun je op een volkorenbroodje eten (beide op een helft). 

 

Geniet ervan!

Liefs, BySasja