m

Smoothie Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate tellus justo, at vehicula tortor facilisis sit amet. Aliquam a tortor ac mauris auctor.

m
BySasja

Bananenbrood met koffie, chocolade (puur) en walnoten

Yes, weer bijna weekend! Hopelijk ben je het nieuwe jaar goed gestart en mag je alweer uitkijken naar een lekker weekend. Een weekend zonder alle feestdagen en verplichtingen. Misschien heb je wel de tijd om deze versie van het bananenbrood te maken.

Ik had zin in een gezond tussendoortje, maar had wel de behoefte aan iets nieuws. Gewaagd, want normaal gesproken vind ik mijn versie van het bananenbrood met abrikozen en pompoenpitten een heel geslaagde combi. Hoe ga ik dat overtreffen? Tja, eigenlijk alle ingrediënten toevoegen waar je blij van wordt en je hebt een heerlijk bananenbrood met de nodige energie.

Ik bedoel, koffie? Daar kun je wel mee starten ’s morgens!

Voeg pure chocolade (minimaal 85%) toe om te genieten van de voordelen van cacao en walnoten zijn ook een ‘winner’ in dit brood. Walnoten zijn o.a. rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, antioxidanten en bevatten de nodige vitaminen en mineralen.

Kom maar door!

Ingrediënten: 

  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 120 ml olie (zonnebloem, of kokos)
  • 3 el honing
  • 1 el koffie bonen (gemalen)
  • 100 gram amandelmeel
  • 120 gram volkoren tarwemeel
  • 5 el cacao poeder (rauw)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Voor de middenlaag:

  • 50 gram pure chocolade in hele kleine stukjes
  • 40 gram walnoten (fijngemalen)

Topping:

  • 1 tl koffie bonen (gemalen)

Mix eerst alle ‘natte’ ingrediënten in een beslagkom en voeg daarna alle ‘droge’ ingrediënten toe. 

How to: 

Voeg de eieren samen met de honing, de bananen, de koffiebonen en de olie en mix het geheel. Dit kan bijvoorbeeld in een foodprocessor, keukenmachine of blender. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe in een beslagkom en meng alles met elkaar. Vervolgens schenk je de helft van het beslag in je cakevorm en voegt daarna de toppings voor de middenlaag toe. Oftewel; de stukjes chocolade en walnoot. Vervolgens schenk je het overige beslag erbij. Je kunt nu nog een beetje koffie over het brood strooien.

Zet het brood voor 40 minuten in de oven op 180 graden.

Even af laten koelen en je kunt weer genieten van een heerlijk tussendoortje!

Per plak invriezen (pas snijden als het brood is afgekoeld) is verstandig, dan heb je de hele week er nog wat aan 😉

De helft van het beslag giet je in een cakevorm. Hierop leg je de stukjes chocolade en walnoten. Vervolgens giet je het overige beslag erover.

Ga jij ‘m maken?

Ik vind het heel leuk om recepten terug te zien en te horen wat jullie er van vinden.

Tag mij op Instagram (of Facebook) met de hashtag #bysasja.

 

Liefs,

BySasja